Uge 50 – Home again

Klipning af Borgmestrenes nytårstaler – møder og planlægning af nye udsendelser i det nye år. Det er endnu for tidligt at løfte sløret for de mange idéer der er i støbeskeen – men et er sikkert – det bliver – og er – i det hele taget – spændende – at tilrettelægge tv-udsendelser og ikke mindst at være en del af et hamrende godt team.

I denne uge vil jeg sætte fokus på portrættet af julemærkekunstneren Peter Bay Alexandersen – og ikke mindst det budskab og det formål og den betydning julemærket har.

OG – jeg ved godt at tiden med at skrive et julekort i hånden – sætte julemærker på og lægge det i en postkasse – er stort set forbi – ja måske endda helt forbi – og det har nok noget med alderen at gøre, når jeg nu siger at “det er ærgerligt” At modtage et julekort, sætte det op på køleskabet i julemåneden – det er altså hyggeligt!.

Et argument for at sende julekort er også at der findes en lang række kunstnere der producerer spændende julekort – så udover julehilsenen er kortet også gemmeværdigt. F.eks var jeg så heldig at modtage disse kort som kunstneren Yrsa Dunvad har produceret – såååeee måske vi selv får skrevet og sendt julekort i år 😉

Og nu til:
Denne uges programoversigt – uge 50 2021
– tv-udsendelser som jeg er den glade tilrettelægger af 😉

Mandag den 13. december

07:40 Meget mere Bornholm – Kunstneren Poul Pava
14:50 Bispens salmekalender (13:25): “Nu vil vi sjunge og være glad”
00:50 En anderledes hverdag under coronaen – også i Odd Fellow Ordenen

Tirsdag den 14. december

14:50 Bispens salmekalender (14:25): “Julen har englelyd”
23:15 En anderledes hverdag under coronaen – også i Odd Fellow Ordenen

Onsdag den 15. december

05:50 Til fods i naturen – Vildmarken i Thy (4:4)
14:50 Bispens salmekalender (15:25): “Hjerte, løft din glædes vinger”
22:00 Hjemme hos – Peter Bay Alexandersen, Årets julemærkekunstner
03:40 Mere grøn, klimavenlig og velsmagende mad: – i de aarhusianske køkkener

Torsdag den 16. december

08:10 Hjemme hos – billedhugger Jørn Rønnau
13:15 Hjemme hos – Peter Bay Alexandersen, Årets julemærkekunstner
14:50 Bispens salmekalender (16:25): “Fra Himlen højt kom budskab her”
19:30 Peter Vesth – Veras Vinterven (1:2): Ved juletid

Fredag den 17. december

11:30 Bunkertur ved Houvig Fæstningen
14:50 Bispens salmekalender (17:25): “Hvorledes skal jeg møde”
19:15 Tørfisk – i 40 år
22:30 Historien om Jagtslottet på Kalø
02:40 Hjemme hos – Peter Bay Alexandersen, Årets julemærkekunstner

Lørdag den 18. december

11:20 Til fods i naturen – Rundt om Syvårssøerne
14:50 Bispens salmekalender (18:25): “Lad det klinge sødt i sky”

Søndag den 19. december

05:25 Meget mere Thy – Thy whisky
14:50 Bispens salmekalender (19:25): “Et barn er født i Betlehem”

Foto-uge-bogen:

En uge, hvor vi flyttede ind i vores hus – efter at have boet 2 måneder i en beboelsesvogn – det har været OK at bo der – men ingen skal være i tvivl om at det er godt at komme tilbage. Midt på ugen mødtes jeg med mit ældste barnebarn på en Cafe i Aarhus – såååå hyggeligt.

Ugen bød også på overraskelser af de helt store slags.

Vi blev inviteret på frokost midt i Aarhus – og mere præcist i Mejlgade 46 i baggården – Just Bistro – nok det mindste sted vi har været – men vildt hyggeligt – og med velsmagende lækkerier på tallerkenen. Da vi efterfølgende kom hjem, havde ukendte nisser indtaget gulvet i stuen – vi stod som målløse – og fattede intet.

Senere fandt vi et enkelt kendetegn ved at “Gnavpot” også var flyttet ind – og det må lige fortælles at gnavpot ikke er en gnavpot – men den sødeste gamle mand, lavet i stentøj, og som gemmer på søde sager – og da kunne vi lure os frem til hvem ophavsfolkene bag nisselandskabet – men mystikken/spørgsmålet, hvorfor det lige præcis skulle ske – de par timer vi spiste frokost – det er endnu ikke løst – så ingen tvivl om at det er flere af vores børn der er indblandet.

Ugen sluttede med at en del af naboerne – på vores smuk pyntede Digesvalevej – kom til en kop af Leif’s pink-gløgg og æbleskiver.