Uge 45 – Og mange højdepunkter …

Helt ærlig – så er det første gang – men absolut ikke sidste gang – jeg træder ind i Københavns Rådhus – et smukt gammelt hus bygget af arkitekten Martin Nyrup fra 1892 til 1905. Martin Nyrup er født ind i en præstefamilie gennem 5 generationer på Holmsland ved Ringkøbing – men den unge Martin ville en anden vej – selvom han naturligvis også skulle studere og var blevet sendt til Sorø Akademi – ja så sprang han alligevel fra og gik i tømrerlærer. Senere valgte han kunstakademiets arkitektskole i København – hvorfra han fik sit afgangsbevis. Han forelskede sig total i byen, hvilket man også kunne se, da han deltog i konkurrencen om at tegne det nye Rådhus – en konkurrence han vandt. Han ville nemlig give borgerne et folkeligt hus – der var præget af kærlighed til byen. Det fik borgerne 🙂

Fantastisk – hvad Mr. Google kan finde frem til – når man gerne vil vide – bare lidt mere 😉

Nå, men det, der var bevæggrunden for at besøge Rådhuset – var afsløringen af årets julemærke. Et arrangement, hvor jeg inden ankomst, har modtaget en “Minutplan” – altså en plan – minut for minut – for den time – som arrangementet er planlagt til.

Sharp 11:00 – mandag formiddag – ankommer HKH Kronprinsesse Mary og selvom jeg ikke er speciel royal – så er det alligevel halv stort at være helt tæt på hende. Med hendes naturlige elegance og varme udstråling – og sammen med kunstneren Peter Bay Alexandersen – blev årets julemærke da også afsløret under store klapsalver. Herefter fulgte gode taler – ikke mindst talen fra 14-årlige Kathrine Rahbæk – et tdligere julemærke barn. Imponerende som hun fik alle med ind i hendes historie – der blev lyttet intenst og flere gange blev lattermusklerne også rørt. Alt i alt – et godt arrangement. Min fotograf var vores Københavnske Charlotte – og hun gjorde det fantastisk – hun styrerede 2 kamera – med rolig og kontrolleret overblik og fangede de enkelte stemninger, ansigter, smil mm. Glæder mig til at klippe denne gode historie om baggrunden får den 118 år gamle tradition – og om kunstnerens tanker og idé.

Resten af ugen – en meget stille uge – mine kollegaer var alle på studieproduktioner i Kbh – og det betød at jeg kunne koncentrere mig om klipning.

Ugens programoversigt over tv-udsendelser på tv-kanalen DK4
udsendelser som jeg er den glade tilrettelægger af:

Mandag den 8. november

21:10 Meget mere Bornholm – Sandvig og Strandhotellet
03:05 Meget mere Thy – Kirsten Kjær Museet

Tirsdag den 9. november

15:10 Tørfisk – i 40 år
20:30 Vild mad – også om vinteren

Onsdag den 10. november

05:25 Til fods i naturen – Rundt i Havreballeskoven
12:30 Hjemme hos – kunstneren Lise Honoré
22:10 Vild, vildere, Lille Vildmose
02:45 Historien om Jagtslottet på Kalø

Torsdag den 11. november

07:00 Hjemme hos – billedhugger Jørn Rønnau
19:15 Ø-laks – et kulinarisk eventyr på Samsø

Fredag den 12. november

07:20 En særlig signatur – Genbrug af byggematerialer
12:25 Til fods i naturen – Vildmarken i Thy (3:4)
22:35 Et kig ind – i atelieret hos Steffen Harder
02:35 Meget mere Aarhus – fra varmekedelfabrik til Bazar

Søndag den 14. november

06:00 Mere grøn, klimavenlig og velsmagende mad: – i de aarhusianske køkkener
01:45 Tørfisk – i 40 år

Foto-uge-bog:

Efter togturen hjem fra Kbh … var det superskøn at vandre en tur ned af vores eget strøg og igen igen glædes over vores smukke by.

Øst for Paradis – er vores absolutte favorit biograf – og onsdag – midt i vores byggerod – tog vi derind. “Skyggen i mit øje” – som var filmen vi så – er et barskt billede af den virkelighed, der var under 2. verdenskrig – en – på mange måder – helt ufattelig tragisk historie.

Hvad der er en god historie er at – vores “Vandhjem” – nu er så langt at fredag – kom det nye gulv og loft – klar til at blive monteret fra tirsdag morgen kl. 7:00. Mon der er nogen der glæder sig – JA – jeg kender 2 🤗

Ugen har i det hele taget budt på mange private arrangementer – fredag en 4 retters menu – kreeret og tilberedt af min snart 90-årige mor – lørdag en herlig julefrokost sammen med nogle veninder, inklusive en tur i værtindens nyindkøbte udendørs Jacuzzi og søndag en svigersøns fødselsdags frokost, kage og kaffe 🌞

Ingen keder sig her – men det er der ikke noget nyt i – for faktisk ved jeg overhovedet ikke hvad det ord vil sige 🙂

Og her er så filmen: Skyggen i mit øje

… en meget stærk film – en af dem man bestemt må se. Men – når det så er sagt – så er der scener, hvor ikke bare jeg – men bestemt også hende jeg sad ved side af – var nødt til at holde armen op for øjnene – det var hjerteskærende grimme billeder – bl.a. scenen, hvor vores hovedpersoner ligger i klemme under ruinerne – jeg tror vi var mange – som ikke kunne være i os selv.