Uge 44 – 2 x hovedstaden på en uge

Smukt står solen op – nu hvor vi – fotograferne René, Jacob og jeg – skal med færgen til Sjællands Odde. Det er tirsdag morgen og vi skal til Rødovre. Her bor kunstneren Peter Bay Alexandersen – manden der står bag motivet på årets julemærke.

Julemærket er en 118 år gammel tradition. Og hvert år er der en kunstner der har tegnet årets jule motiv. I år hedder motivet “Hjem til jul” – et budskab der hylder det fællesskab, der opstår i julen – et fællesskab, som mange gik glip af – pga corona – sidste år. Peter skal bl.a. fortælle os om, hvordan idéen opstår til motivet, om hvad julen betyder for ham og naturligvis også om den lange karriere – som illustrator – han har bag sig og ikke mindst om de mange bøger/børnebøger han har lagt ‘streg’ til. Det bliver godt 🤞

Resten af ugen er udsendelsen om “Til fods i naturen … på Kalk Kaminoen” klippet færdig og afleveret. Spændende, smukt og interessant, var kommentarerne 😌 Udsendelsen har premiere:

Onsdag d. 17. November kl. 22.10 på tv-kanalen dk4

Læs omtale og de første par minutter her:

Programoversigt for uge 44:

Mandag den 1. november

08:20 På job med Besserne – Bessekompagniet
21:15 Meget mere Bornholm: Kultippen, Rubinsøen og forstenet havbund

Tirsdag den 2. november

06:10 Til fods i naturen – Rundt om Syvårssøerne
13:00 Hjemme hos – billedhugger Jørn Rønnau
21:45 Fitness i det åbne rum: Marina Aagaard – om sundhed med liv og sjæl
04:30 Mere grøn, klimavenlig og velsmagende mad: – i de aarhusianske køkkener

Onsdag den 3. november

12:00 Et kig ind på Kaffebaren Stiller’s Coffee i Aarhus
21:05 Radioens historie 1920-2020
00:20 Flamingo naturpark – haven der aldrig sover

Torsdag den 4. november

07:25 Kulturperler i Vestjylland
13:10 Meget mere Thy – Kirsten Kjær Museet
22:00 Nyt liv i gamle længer
02:40 Til fods i naturen – Rundt i Havreballeskoven

Fredag den 5. november

07:20 Hjemme hos – musiker Klaus Schønning
12:05 Til fods i naturen – Vildmarken i Thy (2:4)
22:25 Meget mere Bornholm – Kunstneren Poul Pava
02:30 Ø-laks – et kulinarisk eventyr på Samsø

Lørdag den 6. november

05:45 Hjemme hos – billedkunstner Anne Juul Christophersen
22:55 Tørfisk – i 40 år

Søndag den 7. november

23:20 Ø-laks – et kulinarisk eventyr på Samsø
02:10 Karen Blixen Museum, Rungstedlund

Foto-uge-bogen:

Vores hus har i denne uge bare stået og tørret og tørret – så der sker ikke en s…. 😩 Ja – det hele er stadig lidt underligt, vi har et fint badeværelse i beboelseshuset, men alligevel går vi over p-pladsen hver morgen – med morgenhår – for at gå i bad på vores eget badeværelse – det er altså væsentligt rarere og det står jo intakt – men det er som at være på camping – som at gå over i baderummet. Forskellen er dog til at mærke – for – vandet bliver heldigvis ikke pludselig koldt, hvis der nu ikke er kommet nok mønter i automaten – men det gør man måske heller ikke i dag 🤔. Så på den ene side er det lidt hyggeligt – men på den anden side – ja så kunne vi helt sikker nok finde ud af at hygge på anden måde.

En fugt-måler-mand har været her – han siger det er tørt – men han har dog boret en sonde ned i gulvet, den skal måle om der er fugt længere nede – “bare for at være sikker”, siger han. Ja – det trækker ud – men trods alt kan man sige, at indtil hu har det været nedbrydning – fra nu af er det opbygning – dvs det går kun fremad.

I mellem tiden hygges i Atelieret (drivhuset) – i den meget sparsomme fritid – og igen kommer søde naboer forbi med en vidunderlig hjemmebagt pizza – skulle lige hilse og sige – det var MUMS.

Lørdag fik lagt el ind i Atelieret, så nu varer det helt sikkert ikke længe – inden der også kommer en kaffemaskine?? 😆 Ihverfald er vi klar til at hænge en masse julelys op – er sikker på det bliver festligt. Varme er allerede etableret i form af en lille petroleumsovn, og det virker – her kan faktisk blive rigtigt varmt. Det fedeste ved at sidde her om aftenen – i mørketiden – er at det føles ikke helt så mørkt – og stearinlysene giver et fantastisk spil i hele rummet.

Stegt flæsk og persillesovs – sammen med familien – på TopKaren i Skørping – onsdag aften – det var ikke at kimse af . Anledningen var at fejre vores smukke, skønne, seje unge mand – Villads – 16 år gammel – 🇩🇰

TopKaren – eller Traktørstedet TopHuset – som stedet hedder i Rebild – er opkaldt efter ‘Marie Andersen’ – en gammel kone, der drev stedet fra 1900 – til hun døde – 86 år gammel – i 1929. Et lavloftet bindingsværkshus – der oser af historie. Og så kan de altså lave mad på stedet – vores varmeste anbefalinger herfra 👍

Søndag snupper jeg liiige en tur med Kombardoekspressen – en tur til KBH – og da jeg mangler skridt på kontoen – så bliver det på gåben gennem København – forbi Rosenborg Slot og videre til Rådmandsgade, hvor firmaets lejlighed venter på mig.

Til fods … i København

fra Hovedbanegården til Rådmandsgade – på Nørrebro – forbi Tivoli og Cirkusbygningen – ad Strøget – gennem Kongens Have og forbi Rosenborg Slot, til Sortedamssøerne. Ca 9 km med lidt gåen frem og tilbage – er jo altså typen der lige er kommet ind med 4-toget 😌 Og selvom det faktisk var halvmørkt, lykkes det alligevel at snuppe et par iPhone skud