Uge 27 PREMIERE: 4. del af “Til fods i naturen … Vildmarken i Thy”

Onsdag 7.7.21 kl 22.15
“Til fods i naturen … Vildmarken i Thy” (4:4)

“Til fods i naturen … Vildmarken i Thy” (4:4) – i 4. og sidste del vandrer vi fra Klitmøller til Hanstholm – en tur som kan vandres på stranden hele vejen – men vi vælger at gå ind i landet. Ind til Hanstholm Vildtreservat, Danmarks største klithede, med søer, flade sletter og vældige klitformationer – lige så langt øjet rækker. Vi kommer gennem Vilsbøl Klitplantage – og forbi 2 store fladvandede karstsøer – nemlig Vandet sø og Nors sø – og vi får historien om hvordan de er opstået. Vi ‘klatrer’ op på det højeste bjerg (56m) Isbjerget – et højdepunkt der er et resultat af landhævningen efter istiden og vi kommer til Hanstholm, forbi Kystbatteriet “Hanstholm l” Danmarks bedst bevaret bunkerstillinger med omkring 50 betonanlæg. Vi slutter på toppen af Hanstholm, hvor vi ved Hanstholm Fyr, får historien om “Drømmen om en havn”

… og lidt fra min foto-uge-bog: