Uge 10 2021 – foråret pibler frem

Det mærkes på temperaturen og det ses i skovbunden, hvor ramsløgene allerede er godt i gang. Og apropos ramsløg, så er det den rene sunde natur, som vi alle kan have stor glæde af at spise. De smager og dufter hen i retning af purløg eller hvidløg, og så indeholder de 20-40 gange flere C-vitaminer end citroner. Så hvorfor ikke tage lidt med hjem til brug i middagsmaden – eller til en homemade ramsløgpesto – når man alligevel er ude at gå en tur.

Når jeg specielt nævner ramsløgene i denne udgave af ugens programoversigt – så er det fordi jeg lige nu klipper på en tv-udsendelse, der handler om produktion af bæredygtig, klimavenlig og velsmagende mad – et projekt som LOOP food lab, en grøn iværksættervirksomhed – i samarbejde med Aarhus kommune, og to Aarhusianske Michelin kokke – arbejder på. Et projekt der skal være med til at Aarhus Kommunes kantiner og storkøkkener kan være både grønnere og reducere madspild og CO2 udledning. Og hvor ramsløgene kommer ind i billedet – tja – det vil vise sig i udsendelsen.

Og nu til ugens programoversigt – som blandt mange andre gode udsendelser, byder på et herligt gensyn med: “Klaus Albrecht, den gamle Mærsk kaptajn fortæller” (Klik på linket for at læse omtalen og se teaseren)

Har du ikke set den – så klik ind i aften kl 21:00 på tv-kanalen dk4

Nederst på indlægget kan du se lidt foto fra ugens – 10.000-skridt-vandreture – vandreture som alle er i nærområdet ved Studstrup og som altid er efter fyraften.

OG her til sidst en tulipan, der med alderen er:

Smuk, smukkere, smukkest