Uge 07 2021 – Endnu en PREMIERE

Et foto, fra søndagens vandretur, langs stranden fra Studstrup til Risskov – en solbeskinnet frostdag – et foto der måske meget godt illustrerer, de begrænsninger vi alle er en del af under Covid-19 pandemien. Begrænsninger på samvær med familie og venner – begrænsninger på friheden, på oplevelsesmuligheder – alt er ligesom fastfrossen på kryds og tværs og tilsyneladende må vi stadig vente lidt på endnu – vente på at vende tilbage til noget der bare ligner tiden før pandemien.

Men hvad der har været positivt ved pandemien er – at kreativiteten har sprængt alle rammer for begrænsninger. Aldrig er så mange nye idéer blevet søsat og aldrig har så mange mennesker bevæget sig rundt i naturen – en natur der er mere sund og frisk, end det har været tilfældet i mange mange år – det er da glædeligt.

Og glædeligt er det også – at vi har endnu en premiere på tv-kanalen dk4 – på udsendelsen “Meget mere Thy … Kirsten Kjær Museet” og det sker på onsdag den 17. februar kl. 21.05

Det er en udsendelse, hvor vi fortsætter vores rundtur i Thy – vi er på Kirsten Kjær Museet – et privatejet museum som blev stiftet i 1981 af 2 legendariske mænd – nemlig Kirstens halv-nevø Harald Fuglsang og dennes mand, John Anderson. Vi fortæller om baggrunden for at netop de to mænd – som begge er uddannede læger – etablerer museet – og hvordan de med genbrugsmaterialer – og ikke mindst nøjsomhed – har udviklet et beskedent landsted – til et arkitektonisk forunderligt kunstmuseum – med bygninger der pga knopskydninger nærmest er en labyrint.

Museumsleder Jytte Nielsen fortæller historien om Kirstens Kjærs (1893-1985) farverige liv – om at føle sig anderledes – om at være kontroversiel og trodse tidens normer ved at lade sig skille og hellige sig malerkunsten. Museets daglige leder Pia Skogberg guider os rundt i det labyrintiske museum i Thy

Se de første par minutter her:

Lidt flere foto fra vandreturen søndag den 14. februar 2021