Uge 04 2021 – “Hjemme hos … Klaus Schønning, Musiker”

Se med i aften – onsdag den 27. januar kl. 21.05 – på tv-kanalen dk4:
Hjemme hos … Klaus Schønning, Musiker”. Se omtale HER

Siden han var ganske lille, har han vidst, hvad han ville – når alle andre børn ville være brandmænd, politimænd eller lignende, så ville han gå musikkens vej – men det var ikke nok, han ville skabe sin helt egen sound. Derfor har nøgleordet for Klaus været frihed – frihed til at gå egne veje – gerne mod strømmen – frihed til selv at vælge – til at lave egne fortolkninger af klassiske værker og til at komponere og udgive egen musik.
Vi møder Klaus Schønning i privat villaen lidt nord for København. Her lever han og hustruen Trine på 28. år – her er deres 3 sønner vokset op – her har han sit hjemmestudie – og her har han komponeret, arrangeret og indspillet utallige stykker instrumental musik – musik der er et unikt miks mellem den elektroniske lyd og mange forskellige akustiske instrumenter.
Klaus har et mål med musikken – den skal være tilgængelig, og den skal have et universelt udtryk, altså kunne forstås af alle, overalt og til enhver tid.
Efter udgivelsen af sin første LP i 1979 – blev han af musikanmeldere sammenlignet med Jean Michel Jarre – men det genkender han ikke – han er helt sin egen.

Sidste uge blev udsendelsen: Meget mere Thy … Kirsten Kjær Museet klippet færdig og afleveret. Se traileren her:

og ellers var ugen – igen en uge med en herlig masse klippe arbejde og ingen vandreture – så jeg måtte afsted på en 22 km vandretur i går – for at fastholde mit ugentlige mål med om at få minimum 70.000 skridt på sundhedskontoen. OG det lykkes 🙂

Foto – fra gåturen: