Hjemme hos … Klaus Schønning, Musiker

Siden han var ganske lille, har han vidst, hvad han ville – når alle andre børn ville være brandmænd, politimænd eller lignende, så ville han gå musikkens vej – men det var ikke nok, han ville skabe sin helt egen sound. Derfor har nøgleordet for Klaus været frihed – frihed til at gå egne veje – gerne mod strømmen – frihed til selv at vælge – til at lave egne fortolkninger af klassiske værker og til at komponere og udgive egen musik.

Vi møder Klaus Schønning i privat villaen lidt nord for København. Her lever han og hustruen Trine på 28. år – her er deres 3 sønner vokset op – her har han sit hjemmestudie – og her har han komponeret, arrangeret og indspillet utallige stykker instrumental musik – musik der er et unikt miks mellem den elektroniske lyd og mange forskellige akustiske instrumenter. 

Klaus har et mål med musikken – den skal være tilgængelig, og den skal have et universelt udtryk, altså kunne forstås af alle, overalt og til enhver tid. 

Efter udgivelsen af sin første LP i 1979  – blev han af musikanmeldere sammenlignet med Jean Michel Jarre – men det genkender han ikke – han er helt sin egen.

Sendetider på tv-kanalen dk4:

  • PREMIERE:
  • Onsdag den 27. januar 2021 kl 21:05
  • GENUDSENDELSE:
  • Fredag den 29. januar 2021 kl 01:15

Se foto fra optagelsesdagen: