Uge 49 … er godt i gang

4 udsendelser fra Bornholm er nu færdigklippet og afleveret – den sidste er fra Sandvig og Strandhotellet – men mange flere ligger klar til klipning – dels et portræt af Klaus Schønning – et musik geni, der helt fra drengeårene har gået sine helt egne veje. Han komponerer musik – instrumentalmusik – og er inden for sin genre en pioner. Han debuterede i 70erne og er blandt de mest respekterede danske musikere. OG endnu en vandreudsendelse er også på vej – denne gang er det fra Syvårssøerne i Randbøldal.

Ja ja – og så skal der lige optages ved – Kirsten Kjær Museet og ved Thy Whisky, Billedhuggeren Jørn Rønnau og indimellem Borgmestrenes nytårstaler fra hhv. Ålborg og Aarhus – jeg keder mig ikke 😉

Sandvig Strandhotel på Bornholm, blev grundlagt i 1895 – som et af de mange hoteller og pensionater – der langsomt begyndte at skyde op i slutningen af 1800-tallet. Hotellet var stort og pompøst og et af Nordbornholms mest fornemme hoteller. Det var specielt kendt for at være det sted man tog til for at danse – ligesom det var her – man etablerede et af Bornholms første diskoteker, og her – hvor Danmarks første kvindelig DJ var ansat, hver sommer. Men en dag var det hele ligesom slut – indtil Pia og Kasper kom forbi.

De fortæller begge om deres drøm med det store gamle legendariske hotel – Randi vil føre os tilbage til 70’erne, til livet som discjockey og Anders – landbetjentens søn – fortæller om at være gæst – dengang hvor mændene skulle bære hvid skjorte og slips for at komme ind – til bal på hotellet.

Se traileren her:

og for hvem der ikke har set udsendelsen fra Karen Blixen Museet er der mulighed fredag den 4. december kl 19:05

Naturligvis også en oversigt over ugens øvrige genudsendelser 🙂