Uge 46 – og et tilbageblik på uge 45

Sidste uge – uge 45 – blev de første 2 programmer – ud af 4 – fra Bornholm færdige:

Det første program handler om Kunstneren Poul Pava

Poul Pava – kunstneren der lever af sin kunst og har gjort det i over 30 år – kunstneren – der som dreng går i 7 forskellige skoler inden han går ud som 15 årig – der samler på Bjørn Wiinblad i konfirmationsalderen  – der har sine egne meninger – og kalder sig selv for lommefilosof og en kunstner der også er klummeskribent – digter og jazzmusiker – men det vi nok kender ham mest for – er de mange små naive lidt barnlige figurer – figurer som er malet på store lærreder og gengivet på porcelæn, dækkeservietter, tekstiler og et hav af andre emner. 

Vi møder Poul Pava i atelieret i Rønne på Bornholm – kun få dage efter at han er opereret for en blodprop. Han fortæller her – i serien “Meget mere Bornholm” – bl. a. om vejen fra Ribe, hvor han er født og opvokset  – til Bornholm, men også om hans syn på de store spørgsmål i livet. 

Se programmet på dk4.tv – eller se de første 2 minutter her:

Meget mere Bornholm … Kunstneren Poul Pava

Det andet program fra Bornholm, handler om de måske lidt mere ukendte steder på øen – som for.eks. Kultippen

“Bornholm adskiller sig på rigtig mange måder fra resten af Danmark”, siger Jens Kofoed i serien “Meget mere Bornholm” Han tager os med ud på Kultippen, hvor han fortæller historien bag dette måne-landskabs-agtige område – et område som faktisk var en slags losseplads for et ler og kul-gravnings-eventyr. Vi skal også ind til Rubinsøen – der hvor selve kulgravningen foregik i perioden fra starten af 1800 tallet, frem til og med 2. verdenskrig. Vi skal ud at vandre på en forstenet havbund – en havbund som er mere end 550 millioner år gammel – og hvor der er fundet forstenede aftryk af vandmænd, aftryk som kun er fundet 3 andre steder i verden. Jo – Bornholm er “Meget mere Bornholm”

Se programmet på dk4.tv – eller se de første 2 minutter her:

Meget mere Bornholm … Kultippen, Rubinsøen & en forstenet havbund

OG – så må jeg indrømme – det bliver det ikke til mange vandreture i tiden – det er ØV – men glæden ved at vandre er så – om muligt – endnu større, når det sker. Her lidt fra fra ‘den blå time’ langs Århus Å

Det var også i denne uge – vi fik Seacliff på land – hun står nu godt og trygt og klar til vinteren – og vinteren må vel siges at være lige om hjørnet.