Claus Bonderup – Arkitektens hjem og have i Hune

Sand og sand og sand – mikset med rigelige mængder af blæst – “Det kan umuligt lade sige gøre at etablere en have her” – sagde man – men ikke desto mindre er “Haven i Hune” en realitet.

Arkitekten Claus Bonderup har sammen med hustruen – den nu afdøde maler, Anne Just – skabt et lille paradis i Hune tæt på Vesterhavet. Det gjorde de – dels af kærlighed til hinanden, dels af kærlighed til stedet og til havet – og også lidt i protest mod alt det turist gøgl der i 80’erne og 90’erne var kommet til Blokhus

Claus fortæller her i et portræt – om de tanker og det arbejde der har ligget bag Haven i Hune – om det liv han får sammen med Anne Just, den farverige maler, som han først gifter sig med da han var tæt på 50. Han fortæller om deres forskellighed – om sideløbende at bygge sin vel nok største arkitekt succes, et Arktisk museum i Lapland – og om at tegne sit private hus i den etablerede have, sådan at det ser ud som om det har ligget der altid.

Klik her og se programmet på dk4.tv

Se trailer her:

Claus Bonderup – Arkitektens hjem og have i Hune