Uge 42 – efterårsferie-ugen

dog ikke for mig – men søndag blev det alligevel til en lille vandretur rundt om Syvårssøerne i Randbøldal ved Vejle. Et virkeligt smukt sted – kan på det varmeste anbefales. Turen er på 6 km – gennem hede, sand, nåleskov og på hele strækningen udsyn til søerne.

Naturstyrelsen skriver:

De mystiske Syvårssøer har deres navn af den simple grund, at de ikke altid er der. Fra gammel tid har man bemærket, at søerne dukkede op ca. hvert syvende år, eller også brugte man blot det magiske 7-tal til netop det uforklarlige.

Fakta er, at søerne opstår og forsvinder med højden på grundvandet. Og selv om store mængder nedbør får grundvandstanden til at stige, er det ikke ensbetydende med svulmende søer. Grundvandsspejlet har sine egne “bakker og dale”, og derfor er Syvårssøerne ganske uforudsigelige.

Turens højdepunkt: Trampestien op og ned ad klitrækken på sydsiden af Syvårssøerne giver mange rigtig flotte udsigter over søfladerne.

Se foto nedenfor:

Og når regnen og blæsten melder sin ankomst senere på ugen er der naturligvis masser af herligt tv