Til fods fra Aarhus til Studstrup

En god måde at stresse af – fra verdens mindste storby’s larm – er at gå hjem. Og når tiden tillader det – gør jeg det. I dag gik jeg gennem Nordre Kirkegård – og som alle andre kirkegårde, er det et fredfyldt sted, ingen trafikstøj – kun stilhed og tid til eftertanke.

Går videre gennem Tordenskjoldsgade på Trøjborg – og ind i Risskov – en skov, hvor heller ingen støj kan høres, hvor man er afskærmet for solens Uv-stråler og hvor småregn ikke trænger igennem – et vidunderligt sted.

Langs med stranden det meste af vejen til Studstrup og fanger lidt solnedgang – selvom skyerne gør et godt forsøg på at hindre det. 20 km bliver det til.

Man behøver altså ikke at tage langt væk for at få de store naturoplevelser – den natur man har lige udenfor ens egen dør – er mindst lige så smuk og spændende – og selvom man har gået strækningen mange gange – kan der opleves noget nyt – hver gang!