Hjemme hos … Yrsa Dunvad

et farverigt billedkunstnerisk univers

Det er tidlig forår – jeg mødes med min fotograf på location og location er i dag i Risskov ved Aarhus. Her skal vi lave optagelser og interview til et tv-portræt af billedkunstner og forfatter Yrsa Dunvad. Først skal vi være i hendes atelier Underground og senere følge med hende ud midt på Djursland – dybt inde i en skov – her har hun lavet et fristed – et sommeratelier – i en ombygget mandskabsvogn.

Yrsa kommer oprindelig fra Fyn – hun bliver udlært i en skotøjsbutik – selvom hun altid gerne ville være kunstner. Hun flytter til Århus som ganske ung – får job – læser i fritiden og avancerer til forsikringsjurist ved Dansk Supermarked – et job som hun elsker – men som hun må forlade, da hendes mand bliver ramt af en alvorlig kræftsygdom.

Yrsa har meget med i bagagen – oplevelser som har gjort hende til den stærke, glade, farverige og anerkendte kunstner hun er i dag.

Et nyt spændende portræt på vej i tv-serien på dk4: “Hjemme hos …

 

Se de første par minutter, ud af en 30 min. lang tv-udsendelse – HER: