Uge 17 … Corona uge 6

I denne uge PREMIERE på udsendelsen “Radioens Historie 1920-2020”

”Hallo hallo, her er Danmark, vi sender fra en station i Københavns Frihavn, bølgelængde 403 m.…”

sådan lød det første gang vi kunne lytte til Radio og siden da er der sket meget.

Vi skal i denne udsendelse høre om de allerførste radiomodtagere, hvor der endnu ikke var opfundet højtalere og at man derfor lyttede via hovedtelefoner – om radioavisen der faktisk blev til ved et tilfælde – og at der på et tidspunkt i 30’erne var over 100 radiofabrikker i Danmark.

Vi møder Lisbeth Skjernov, hun er museumsinspektør i Den Gamle By i Aarhus og hun vil tage os med ind til Cykelhandleren – anno 1927 – hvor hun fortæller at om vinteren sad han i sit værksted og byggede sin egen radio. Vi kigger også op i en lejlighed fra 1974, hvor radioen dengang have en central plads i stuen og vi besøger radiobutikken som den så ud i 1970’erne.

Niels Moesgaard fra Argon Audio i Lystrup ved Aarhus vil føre os frem til nutiden, hvor FM-radioen langsomt er ved at blive afløst af Internet-radio, Pod-casting og DAB-radio

Det er fredag den 24. april kl. 19:00 den sendes på dk4

Ugen byder også på mange andre supergode udsendelser, fx allerede i aften kl 21:00 tager vi med “Jacob og Søren på udflugt til Læsø”

Og ellers så er vi langsomt ved at vende tilbage til noget der ligner en almindelig hverdag, hvor vi kan være – SAMMEN – MEN DOG STADIG HVER FOR SIG.

Selv et besøg ved min gamle mor på snart 88 – foregik i haven 🙂 Og heldigvis viser forårsvejret sig fra sin allerbedste side, hvor også temperaturen er begyndt at stige og kaffen og den hjemmebagte kage smager faktisk endnu bedre udendørs. Enig?

Ellers har jeg i ugens løb klippet løs på historien om Bølling Sø – og jo dybere jeg graver i den, jo mere spændende bliver den, så jeg skal igen en tur derover i løbet af ugen. På egnsarkivet har de nemlig lovet at hjælpe med nogle historiske foto – og – så kan jeg nok ikke lade være med at snuppe en tur rundt om søen igen.

I morgen tirsdag skal vi på nye optagelser til endnu en udsendelse i serien: “Hjemme hos … ” og denne gang besøger vi Yrsa Dunvad – der udover at male farverige stemningsfyldte malerier også fortæller om “Rejsen i Tanker og Visdomsord”