Uge 15 … Corona uge 4

I sidste uge var min dygtige fotograf Mikkel og jeg i Aarhus for at lave voxpop til små breakers med spørgsmål om danskernes Corona situation. De som skulle indgå i 8 timeres direkte tv “Spørg om Corona” som vi sendte fredag. Vi fik rigtig mange gode svar – i kassen.

Vi var også en tur i Harlev J. for at mærke børnefamiliernes Corona situationen. Her har min datter – på den lokale Facebookside – opfordret til at byens børn og barnlige sjæle, dekorerer sten og lægger den/dem ud til vejen eller samler dem ved byens bager. Resultatet er blevet et hav af flotte farverige sten – og som hun siger så kan man se, at selvom der ikke er den samme aktivitet på byens lille torv – som der plejer at være – så er der stadig liv i Harlev. Se klippet her – og det vil også være at se på tv-kanalen dk4 – med jævne mellemrum:

SAMMEN, HVER FOR SIG – STENEN

PREMIERE på filmen om Grønlandsfareren Jens Chr. W. Gotfredsen – Tirsdag den 7. april kl 18:55 – på dk4

Allerede som dreng ved Jens Christian at han vil bruge sit liv på at opleve.

Han får som ung mulighed for at tage med Grev Eigil Knuth på en Peary-Land ekspedition – Peary-Land er en 50.000 km2 ubeboet halvø i det nordøstlige Grønland. Her var der også var nogle Sirius folk, og de lærte ham en masse om at begå sig i Grønland. Han forelsker sig i de store langstrakte barske og hvide vidder i det nordøstligste Grønland – og det går så meget i blodet på ham at han ved det er den vej han vil.  

På en af Sirius togterne gør han et enestående fund – han finder Knud Rasmussens dagbøger. Mange år senere går han i gang med at researche i alt vedrørende Knud Rasmussen, Peter Freuchen og deres 1. og 2. Thuleekspedition og har i dag udgivet bogen: ”Mysteriet på Indlandsisen”.

Vi besøger ham i hans private hjem i Egå ved Aarhus, hvor han i dag har sit atelier. Her har han en stor samling af malerier han selv har malet – malerier som netop illustrerer scener fra disse historiske Thuleekspeditioner og alle malet med en sådan intensitet at man næsten får en fornemmelse af, selv at være med på hundeslæden.

PREMIERE tirsdag den 7. april kl. 18:55
Programoversigt over tv-udsendelser som jeg har tilrettelagt og klippet