Radioens Historie 1920-2020

”Hallo hallo, her er Danmark, vi sender fra en station i Københavns Frihavn, bølgelængde 403 m.…” sådan lød det første gang vi kunne lytte til Radio og siden da er der sket meget.

Vi skal i denne udsendelse høre om de allerførste radiomodtagere, hvor der endnu ikke var opfundet højtalere og at man derfor lyttede via hovedtelefoner – om radioavisen der faktisk blev til ved et tilfælde – og at der på et tidspunkt i 30’erne var over 100 radiofabrikker i Danmark.

Vi møder Lisbeth Skjernov, hun er museumsinspektør i Den Gamle By i Aarhus og hun vil tage os med ind til Cykelhandleren – anno 1927 – hvor hun fortæller at om vinteren sad han i sit værksted og byggede sin egen radio. Vi kigger også op i en lejlighed fra 1974, hvor radioen dengang have en central plads i stuen og vi besøger radiobutikken som den så ud i 1970’erne. Niels Moesgaard fra Argon Audio i Lystrup ved Aarhus vil føre os frem til nutiden, hvor FM-radioen langsomt er ved at blive afløst af Internet-radio, Pod-casting og DAB-radio

Kommer snart på dk4