Uge 13 – Corona uge 2

Tid til en pause i denne kedelige Conona tid?

Blandt mange supergode dansk producerede danske tv-udsendelser med danskere for danskere – er der Premiere på filmen: Hjemme hos … Bit Vejle, Psaligrafikunstner” lørdag d. 28.marts kl 22:15

Vi møder her en helt enestående kunstner, en kunstner som fortæller eventyr med en broderisaks, ligesom vores H.C. Andersen gjorde det for over 200 år siden. Psaligrafi eller papirklip hedder kunstarten og den har Bit arbejdet med i al sin fritid, siden hun var 5. De klippede værker blev gemt under gulvtæppet – her kunne de ligge i skjul for omverdenen, fordi ”det var ikke ret cool at klippe i papir”, siger hun. Vi er hjemme hos hende privat i Blokhus, her fortæller hun historien om sit liv og om hvordan hendes liv ændrede sig brat, da hun blev alvorlig syg. Men den lille broderisaks fik hende langsomt tilbage til livet igen – i dag er hun international anerkendt og udstiller sin værker verden rundt – ligesom hun i 2018 etablerede “Museum for Papirkunst” i Blokhus