Radioens historie 1920 – 2020

Vi lytter til radio i gennemsnit næsten 2 timer om dagen – men hvornår begyndte vi egentlig at lytte til radio? Hvor mange ved det? Jeg havde det i hvert fald ikke på det rene, inden jeg begyndte at researche til en film om Radioens historie 😉

De allerførste radiosignaler strømmede ud i æteren – fra Lyngby Radio og helt til Esbjerg – i 1907 – men først i 1920 begynder der at ske noget, da Lauritz Melchier lånte mikrofonen i et studie i London og kalder Danmark med ordene “London kalder Danmark”. Der var bare lige det problem at næsten ingen kunne høre det – der var endnu ikke produceret radiomodtagere.

Og siden er udviklingen gået stærkt – det vil vi sætte fokus på i denne film – ligesom vi naturligvis skal høre om udviklingen frem til i dag.

Med til at fortælle historien har vi:
Lisbeth Skjernov, Museumsinspektør, Den Gamle By og
Niels Moesgaard fra Argon Audio fortæller om radioen i dag.
Min fotograf i denne uge er Casper Stock Andresen, DK4