Min tv uge – UGE 10 20

Vandring ER sundt – det ved alle og mangler du inspiration til vandreture – så er det en rigtig god uge at kigge med på dk4.

Allerede i aften kan du se – eller gense – når vi vandrer en skøn tur ved Jammerbugten – og på fredag gælder det 1. del af en vidunderlig tur på Gendarmstien. Er du mere til byvandring – så er der inspiration både til en tur i Kolding og i Herning. Måske fortrækker du en tur på Hesteryg – jamen så er der også mulighed for det i Mols Bjerge.

Du kan naturligvis også bare slappe af ved at se et skønt portræt af en af vore mange fantastiske kunstnere

Så der er en god grund til at se dk4 i denne uge 🙂

Vi vandrer på “Vandreruten Tranum-Fosdal” ved Jammerbugten. Det er en 11km lang rute i noget af det smukkeste Nordvestjylland. Ruten er certificeret som ”premiumrute” ved Deutsches Wanderinstitut, og har dermed fået papir på at opfylde de strengeste kriterier til vandreruter i Europa. Ruten løber igennem meget varieret terræn, og flere steder meget mere kuperet end man umiddelbart skulle tro. Vi kommer igennem nærmest regnskovsagtige områder ligesom vi vandrer på toppen af Lien, og har flere steder view til både Jammerbugten og Limfjorden. Undervejs snakker vi med en af ildsjælene der har været med til at etablere ruten, med præsten i Lerup kirke som fortæller om det historisk kendte Lerup marked og med en naturvejleder. På ruten får vi også mulighed for at høre om mindfulness i naturen og vi følger en kok og naturnørd når han plukker spiselige planter i naturen og tilbereder dem over bål.