Hjemme hos … Jens Christian Worm Gotfredsen

Hjemme hos … Jens Christian Worm Gotfredsen,
Kunstner og Grønlandsfarer

Allerede som dreng ved Jens Christian at han vil bruge sit liv på at opleve.

Han får som ung mulighed for at tage med Grev Eigil Knuth på en Pearyland ekspedition en sommer, hvor der også var nogle Siriusfolk på stedet som lærte ham en masse om at begå sig i Grønland – og de store langstrakte barske og hvide vidder i det nordøstligste Grønland – går så meget i blodet på ham at han ved det er den vej han vil.  

På en af Sirius togterne gør han et enestående fund – han finder Knud Rasmussens dagbøger. Mange år senere går han i gang med at researche i alt vedrørende Knud Rasmussen, Peter Freuchen og deres 1. og 2. Thuleekspedition og har i dag udgivet bogen: ”Mysteriet på Indlandsisen”.

Vi besøger ham i hans private hjem i Egå ved Aarhus, hvor han i dag har sit atelier. Her har han en stor samling af malerier han selv har malet – malerier som netop illustrerer scener fra disse historiske Thuleekspeditioner og alle malet med en sådan intensitet at man næsten får en fornemmelse af, selv at være med på hundeslæden.