Hjemme hos … Bit Vejle

Hjemme hos … Bit Vejle,
Psaligrafikunstner

Vi møder her en helt enestående kunstner, en kunstner som fortæller eventyr med en broderisaks, ligesom vores H.C. Andersen gjorde det for over 200 år siden.

Psaligrafi eller papirklip hedder kunstarten som Bit har arbejdet med i al sin fritid, siden hun var 5. Indtil for omkring 10 år siden har de klippede værker ligget gemt under gulvtæppet – her kunne de ligge i skjul for omverdenen, fordi ”det var ikke ret cool at klippe i papir”, siger hun. Men en dag blev de opdaget.

Vi er hjemme hos hende privat i Blokhus, her fortæller hun historien om sit liv og om hvordan hendes liv ændrede sig brat, da hun blev alvorlig syg. Hun blev ramt af sygdommen ME. Men den lille broderisaks fik hende langsomt tilbage til livet igen.

I dag er hun international anerkendt og udstiller sin værker verden rundt – ligesom hun i 2018 etablerede “Museum for Papirkunst” i Blokhus

Bit Vejle skriver:


Fra: 
Karen Bit Vejle <bit@papercutart.no>
Emne: Tak
Dato: 11. februar 2021 kl. 22.24.49 CET
Til: Lissie Marie Trust <lissie@dk4.dk>

Skønne frue

Jeg har netop set en genudsendelse af programmet du lavede med mig. Nu hvor det tidsmæssigt er kommet på afstand, ser jeg hvor dygtig du har været. Dengang syntes jeg det var hårdt at skulle snakke så meget om sygdommen, men det har præget mig så meget at det det nok ikke kunne undgås. Tak for dit fine arbejde Lissie🌹
Håber du har det godt og klarer dig vel igennem disse underlige tider.

Ønsker dig gode dage og ser frem til at træffe dig igen ved næste korsvej.
Med varm hilsen,Bit

www.museumforpapirkunst.dkPAPERCUTART.NOpaperdialogues.com
PHONE DK: +45 21696740