Hjemme hos … Bit Vejle

Hjemme hos … Bit Vejle,
Psaligrafikunstner

Vi møder her en helt enestående kunstner, en kunstner som fortæller eventyr med en broderisaks, ligesom vores H.C. Andersen gjorde det for over 200 år siden.

Psaligrafi eller papirklip hedder kunstarten som Bit har arbejdet med i al sin fritid, siden hun var 5. Indtil for omkring 10 år siden har de klippede værker ligget gemt under gulvtæppet – her kunne de ligge i skjul for omverdenen, fordi ”det var ikke ret cool at klippe i papir”, siger hun. Men en dag blev de opdaget.

Vi er hjemme hos hende privat i Blokhus, her fortæller hun historien om sit liv og om hvordan hendes liv ændrede sig brat, da hun blev alvorlig syg. Hun blev ramt af sygdommen ME. Men den lille broderisaks fik hende langsomt tilbage til livet igen.

I dag er hun international anerkendt og udstiller sin værker verden rundt – ligesom hun i 2018 etablerede “Museum for Papirkunst” i Blokhus