Kurs mod Hirsholmene

øgruppen ud for Frederikshavn

Et lille stykke dansk ferieparadis fyldt med historie, mange anekdoter og et unikt naturområde. Vi er med Erik Christensen, fra Kystmuseet i Frederikshavn og Knud Erik Hørby, pensioneret kriminalbetjent – 2 garvede gutter der ved alt om Hirsholmene og deres historie. Vi følger med rundt på tur på den næst største og i øvrigt den eneste af øerne der er beboet. Vi skal høre mange interessante og morsomme historier fra livet på øen – om at man i flere årtier levede af stenhugning, som bl.a. blev benyttet til byggeri og anlæg rundt om i Danmark, om lodser og fyrmestre, om krofar ‘en, præster og skolelærer, heriblandt Dines Skafte Jespersen og vi skal også høre om svenskekrigene og ikke mindst om mågerne – dem er der nemlig i overtal af og det kan både høres og ses.