Dorte Tilma – Organisten og Kunstneren

På en villavej i Højbjerg ved Århus kan man gå forbi et hus, hvorfra der dagligt høres stille flygelmusik – i huset bor Dorte Tilma. Vi kigger indenfor, og allerede ved indgangen kan man se at Dorte ikke er en hvem som helst. Dorte Tilma er fuldtids organist ved Langenæs Kirken og har været det i over 31 år, hun komponerer musik, hun er korleder, hun væver stof og spinder garn og så er hun naturkunstner. Dorte kan ikke gå ud på hendes daglige vandreture uden at finde noget i naturen som hun må tage med hjem og forvandle til et stykke kunst – og Dortes hjem bugner af naturkunstværker. Hun sidder sjældent stille, sover 5 timer i døgnet, har ingen tv – har været gennem skilsmisse og ramt af flere helbredsmæssige udfordringer. Hun har en positiv tilgang til alt, har en ukuelig vilje og hun elsker sit liv.

  • Filmen har premiere på tv-kanalen dk4:
  • Onsdag den 7. August kl 22:30
  • Og med genudsendelser:
  • Torsdag den 8. August kl. 19:30
  • Tirsdag den 20. August kl 21:00
  • Torsdag den 22. August kl 02:15
  • Mandag den 26. August kl 18:25
  • Tirsdag den 27.august kl 12:00
  • Lørdag den 31. August kl 01:55
  • Søndag den 1. September kl. 03:30