… er færdig klippet og afleveret

Midt i hjertet af Århus kan man stå på toppen af Godsbanen – dvs. på taget af den mellembygning, der i dag forbinder de to gamle godsbanehaller – og hvorfra man kan nyde udsigten udover en bydel – der har ét view i dag og et andet i morgen – en bydel under stadig forandring. Godsbanen som er etableret i 1922, rummer i dag mange forskellige kulturelle aktiviteter. Vi kommer i udsendelsen forbi de Åbne Værksteder, hvor der arbejdes med kreativ kunstproduktion og vi skal ind i den gamle hovedbygning, hvor vi hører om ungdomsuddannelsen kulturentreprenør. Men vi hører også lidt af historien om godsbanen, og om at kulturcenter-idéen faktisk startede tilbage i 80’erne, men at der skal en studietur til Finland til – før der sker noget og et nyt kulturcenter står klar i 2012. Mellem Godsbanen og Ringgadebroen ligger området som mange kender som – Institut for X – Det er et område, hvor man fra kommunens side gav en række iværksættere en midlertidig tilladelse til at måtte etablere sig – indtil man var klar med nybyggeri – men i dag, er det blevet en del af bydelen og Godsbanens DNA – Se en lille teaser her:


lissiemarie

I'm journalist, program-planner, fcp editor, photographer, painter, sculpturer, designer and last but not least, adventurer :)

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: