Muslingehøstfest i Løgstør

Avisen skriver: April er nemlig startskuddet på den store muslingesæson, og dette markeres med høstfesten den første lørdag i april. Til denne høstfest er det ikke korn, der høstes fra marken, der fejres – men derimod lækre, friske muslinger, som hentes op direkte fra Limfjordens skatkammer.

Festlighederne starter kl. 11, når Limfjordsmuseets historiske båd bringer de tusindvis af muslinger fra Limfjorden og ind på havnen i Løgstør.

Her sidder Muslingebyens Oldermænd klar til at vurdere årets første høst af Limfjordsmuslinger, og Bruno Jensen, overoldermand og dermed ansvarlig for godkendelsen af årets første muslingehøst, er meget begejstret for den årlige Muslingehøstfest.

– Det er en hyggelig dag, hvor byen fyldes med mennesker, der sammen fejrer et virkeligt lækkert og sundt produkt, som vi kan finde lige herude i fjorden. Vi kan jo takke Limfjordens mineralholdige vand for den gode smag. Limfjordens muslinger høster stor anerkendelse i hele verden for sin smag og den bæredygtige måde, der fiskes på, siger Bruno Jensen, som kan fortælle, at de mindste muslinger sættes tilbage i fjorden, så de får lov at vokse sig store og lækre.

Efter Oldermændenes godkendelse af muslingerne transporteres det blå guld med hestevogn til midtbyen, hvor Løgstørs gastronomer, Muslingelavet og Limfjordsmuseets Kogelaug står klar til at sætte fut i gryder og bål og uddele smagsprøver på forskellige muslingeretter.

I år vil gæsterne kunne smage på syv forskellige slags muslingeretter.