Ghita & Højer

– Kunstneren i byen bag digerne

I Danmarks syd vestligste hjørne ligger den lille marsk by Højer, mindre end 10 km fra den dansk/tyske grænse. Her bor omkring 1200 indbygger og her bor kunstneren Ghita Beck Svensen, og det har hun gjort siden hun var 3 måneder gammel. Som ung drømte hun om at flytte herfra når hun blev voksen, men sådan blev det ikke. – Hør Ghita fortælle om Højer, om at vokse op et lille sted, om at drømme om at flytte væk, men også om at hun i dag ved, hvad det er der får hende til at blive. – Med pensel og spartel arbejder hun sig frem til et udtryk, der er ligeså enkelt som det marskland hun er omgivet af, der rummer lige så meget lys og luft som det åbne land, hun er omgivet af. Og måske dukker der en enkelt krølle op – der kan blive til en flok får, en ko eller siv der bevæger sig i blæsten.

Se hele filmendk4.tv