En historie der tager udgangspunkt i Kalø Slotsruin – som er bygget af kongen i 1300tallet – Slottet bliver senere privatejet af familien Gyldenløve – der dog river slottet ned da byggematerialerne skal bruges til at bygge Charlottenborg i KBH. Der er stadig brug for bygninger til godsdriften – så derfor bliver Kalø Gods bygget i starten af 1700-tallet tæt på Slotsruinen. I 1824 køber den tyske familie Jenisch alle herlighederne på Kalø – de flytter ikke selv ind men tager hertil på jagt og i ferierne – og så må godsforvalteren flytte ud af gemakkerne. Det holder ikke i længden, så von Jenisch beslutter at bygge Jagtslottet i 1899. Denne opgave lægges ud til Hack Kampmann, én af tidens absolut store arkitekter, og Maleren Hansen-Reistrup fik til opgave at udsmykke ’Jagtslottet’ – og hvilken udsmykning.

Se hele filmen på dk4.tv


lissiemarie

I'm journalist, program-planner, fcp editor, photographer, painter, sculpturer, designer and last but not least, adventurer :)

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: