En plads i solen

“Kan man selv vælge det?”

var een af kommentarer til et foto af Århus Ø i sol. Et foto jeg tog med mobilen på vores 42 km lange cykeltur – og gav det titlen “En plads i solen”

Jeg undrer mig lidt over spørgsmålet, for selvfølgelig har vi et valg når vi skal vælge bolig. Det kan da godt være at man kan finde diverse undskyldninger for at det ikke kan lade sig gøre – måske noget med økonomi – måske at denne plads ikke var tilgængelig på det tidspunkt eller hvad det nu kunne være, men et valg har vi altid. Det må være et spørgsmål om at sætte sig det mål at man vil bo “på en plads i solen” – hvis altså det er det man vil – og så arbejde målrettet hen på at det kan lade sig gøre. Og en plads i solen behøver jo heller ikke nødvendigvis at være på Århus Ø – måske det lille sted på landet – ligger i solen?

Hvorom alt er – så har jeg klippet en lille film fra min research til film om Supercykelstien i Aarhus – bare for sjov.