“Det må man godt!” :)

Hun smiler og siger “Det må man godt!” 🙂

Nogen gange handler det bare om at komme afsted!
Har siddet ned hele dagen – er øm i nakken, men vejret udenfor er temmelig træls, det er gråt, det regner og blæser.
Det frister ikke til en gåtur.
På et tidspunkt hen på eftermiddagen tænker jeg at det kan da ikke passe at når jeg har en drøm om at prøve noget i retning af “Alene i Vildmarken” – tv-serien der kører lige nu – så kan en smule træls vejr vel ikke afholde mig fra at komme ud at gå.
Ergo – jeg gør mig klar.
Beslutter at turen bare skal gå op ad “bagvejen” til Skødstrup, hen gennem byen og hjem igen. I alt ca. 7 km. Han vil med i dag – wow – når bare jeg lover at turen ikke bliver længere end det planlagte.

Vi går afsted – i tørvejr – men ret hurtigt kommer der igen en byge.
Heldigvis er det sådan, at når man er ude i vejret så er det aldrig så slemt som når man sidder inde og kigger ud på det. Det er bare et faktum 😉
Han går sukkerkold på turen, så vi smutter lige ind i Netto og finder en müslibolle. Den bliver indtaget på nogle paller udenfor butikken. Hmmm – smiler til forbipasserende – de fleste smiler tilbage – og jeg tænker, godt det ikke er øl han sidder med.

På strækningen hen gennem byen glæder jeg mig – som altid – over dette fantastiske view ned over den helt nye bydel – som iøvrigt er skudt op i løbet af ganske få år – ned mod Studstrup og ud over Århus Bugten. Vi bor et skønt sted i landet – ingen tvivl om det.

På vejen hjem skal vi lige ind i Fakta – hente et par ting til aften. Han venter ude. Jeg står ved kassen og lige inden jeg skal lægge varer på båndet kommer han ind, lister bag mig og får lagt en pakke Flødeboller i kurven. Damen bag mig ser det. Hun smiler og siger “Det må man godt” 🙂
Scenen gør at der bliver en livlig snak og grin med de øvrige der står i kassekøen – på denne ellers grå dag. Man bliver i godt humør. På vejen hjem snakker vi om, at vi oplever – at flere og flere børn, unge og voksne er blevet gode til at smile og “smalltalke” netop i kassekøer og ude på vandreture. Sådan var det ikke tidligere – eller er det os der har mere overskud, er mere opmærksomme end vi var tidligere?

Blodmåne 30.01.2018

Jeg slutter lige af med et billede af den fantastiske måne som jeg fotograferede mens vi ventede på grønt i et lyskryds på Grenåvej i Risskov – i går – tirsdag d. 30.1.18 – sidst på dagen

Meteorolog Anders Brandt skriver på TV2:
Onsdag aften er der en helt speciel total måneformørkelse, som ikke er set i 36 år. Den totale måneformørkelse onsdag den 31. januar er ikke helt sædvanlig. Udover at Månen bliver blodrød, så er der også supermåne og blå måne. Den kombination er så sjælden, at det senest skete i 1982, og det kommer først til at ske igen i 2037.